It’s all in the details..

It’s all in the details..

11. januar 2020 0 Af Rie Obling

Sådan er det bare!

Det kan ikke diskuteres – desværre!!! Vil man opnå et specifikt resultat, et bestemt mål eller måske en bestemt følelse, så må man altså tænke sig om og planlægge.. Det er ikke kun i ridesporten det er sådan, det gælder de fleste forhold i livet. Det er desværre meget sjældent at tingene bare dumper ned fra himlen af sig selv..

Hver ridetur på vores heste kan indeholde en hel masse læring, udvikling og potentiale. Selv når der “bare” er tale om en skridt tur! Omvendt kan en simpel ridetur også nemt blive spild af kilometer for vores heste hvis vi ikke tænker os om!

 

Vi ved det jo egentlig godt, men det er så nemt at glemme det i hverdagen, men alt hvad vi gør ved vores hest er en øvelse eller en del af en øvelse. Allerede når vi skridter varm starter træningen. Dette er noget jeg selv skal huske meget på når jeg rider. Skridten er bare så uhyre vigtig!! Jeg sad den anden dag og så en udsendelse på Rid Bedre TV hvor Prinsesse Nathalie fortæller om skridttræning. Meget at det hun fortalt det vidste jeg jo egentlig godt, resten gav super god mening – ja det var jo næste common sense! På trods heraf har jeg alligevel nemt ved at glemme det i den daglige træning! Så det var for mig en super reminder af få!

 

På samme måde er hver overgang vigtig! Hvordan planlægger vi den, hvordan støtter vi hesten, hvornår og hvordan signalere vi til hesten hvad vi vil have den til, hvordan reagere hesten på vores signal, skal den laves om, skal hesten roses osv… Det er ikke bare “at sætte hesten i trav”!  Nej det er en øvelse, en øvelse som skal være på plads for hestens skyld så den holder længst muligt og for vores egen skyld så vi kommer bedst muligt ind i næste gangart og får flest mulige procenter med hjem fra stævnerne!!

 

 

Ja jeg kunne fortsætte…. I det hele taget er sportsridning vel egentlig lidt at en nørde sport? Man skal hele tiden mærke efter hvad der sker i en selv og i hesten og evaluere og rette til ud fra hver enkelt lille observation. Så ridning er altså ikke bare at sidde deroppe som mange tror. Specielt dem i min omgangskreds som ikke har med heste at gøre, kan godt nogen gange havde den attitude at “ridning ikke er en sport” eller at “ridning ikke er hverken svært eller hårdt” – vi sidder jo bare deroppe….

 

Til dem kan jeg bare sige “I ANER IKKE HVAD I TALER OM”…. Rider man “rigtigt” er det MEGA SVÆRT og PISSE HÅRDT!!!

 

Jeg er selv mega taknemmelig for at have to trænere som hele tiden er efter mig når jeg “sjusker” eller glemmer detaljerne.. Det ville jeg for alt i verden undværer… Det er præcis det som gør os skarpe og holder hestene sunde….

 

Så TAK til dem og rigtig god træning til jer alle..

Jeg ønsker jer en skøn weekend….

XOXO

Rie