Startlinjen ligger foran dig..

Startlinjen ligger foran dig..

21. februar 2020 0 Af Rie Obling

IKKE BAGVED!

 

Hvad er det med os mennesker der gør at vi aldrig ser det der ligger lige foran os? Selv om jeg egentlig troede at jeg var ret god til at “se fremad”, “komme videre” og alt det der så fik jeg alligevel lige en reminder i sidste uge da jeg var ude på en løbetur. Siden har det rumsteret lidt rundt i mit hoved, og nu tror jeg faktisk at jeg er blevet en lille smule klogere på livet igen igen igen og det vil jeg lige dele med jer. Måske kender I det også?

 

 

 

Det der skete var egentlig, at jeg som sagt var ude løbe. Det er noget jeg prøver at få gjort lidt regelmæssigt, men jeg indrømmer at det er lidt svært at komme afsted til tider. Mennnnn…… så er jeg så heldig, at en gammel staldkammerat i sommers introducerede mig for en app der hedder Nike Run Club, and I tell you, IT MAKES THE DIFFERENCE!! I hvertfald for mig … Den går simpelthen ud på, at man vælger en tur man gerne vil løbe, det kan være en distance, et tidsrum, et interval løb eller lignende og så bliver man simpelthen guidet igennem. Der sidder altså en skøn lille entusiastisk coach inde i dit øre og fortæller dig hvor fuldstændig fantastisk du er hele turen igennem. Han fylder på dig med alt mulig “motivations snak” der gør, at du da selvfølgelig skal klare den løbetur du har kastet dig ud i. Jeg kan måske godt høre at det lyder lidt skørt når jeg beskriver det her, men det føles altså virkelig rart….

 

 

Nå men tilbage til det som altså virkelig ramte mig på denne 5 km løbetur var snak om “startlinjer”. Den flinke coach i mit øre var igang med at motivere mig til at holde den pace (hastighed) jeg løb med. Faktist ved jeg nu, at han forsøgte at få mig til at sætte den lidt på den 3. kilometer. Men det var altså i denne forbindelse han sagde noget der fangede mig og som jeg rent faktisk tror, at jeg kan bruge i mange andre dele af mit liv. Han bad mig mærke efter hvordan jeg havde det inden i imens jeg løb der? Hvad føles godt?, hvilken følelse ville jeg gerne have? Efter at have stillet sine spørgsmål så “smuttede han i ca. 5 minutter og efterlod mig med musik i ørerne til at tænke..  Da han kom tilbage spurgte den fantastiske stemme “soooo what have you figured? I’m so exited to hear it!!”. Jeg tænkte konklusionen på mine tanker hurtigt igennem i den pause der var inden han stillede mig sit næste spørgsmål: “So when do you think you will make the changes you need to reach that?”. Jeg var total på det føles vildt godt mens jeg løb der, så jeg tænkte “det er klart, det gør jeg da fra næste gang af, måske allerede i morgen kunne jeg tage en ny løbetur og gøre det”! Det var da et pisse godt svar synes jeg selv!  Jeg var da super motiveret – jeg havde det virkelig godt med mig selv lige DÉR!!! Men kun ind til den kloge, entusiastiske og måske på det tidspunkt også ret så pisse irriterende stemme sagde “why not start to think or feel what ever you have decided right NOW”? Don’t you know the startingline is right in front of you?

 

 

Startlinjer er ALLE VEGNE!

 

Gad vide om du ikke nu sidder og er nysgerrig på hvad det var jeg havde tænkt da jeg blev spurgt “hvordan jeg gerne ville havde det lige nu?”. Som sagt så er det ikke altid lige nemt for mig at komme afsted, selv om jeg ved hvor vigt det er at være i nogenlunde kondi som rytter. Og denne dag var det en helt uge siden jeg havde taget mig sammen sidst og det irriterede mig.  Så da jeg løb ud af indførelsen var det faktisk med sådan en lidt selvbebrejdende følelse “se nu der, nu bliver det pisse hårdt og du skal starte forfra igen fordi du ikke tager dig sammen oftere”. Derfor var mit svar til spørgsmål at jeg gerne ville kunne nyde at løbe, glædes mig over at være afsted i stedet for at føle lidt skyld. Af samme årsag var mit svar da den flinke mand spurgte hvornår jeg ville. gøre noget ved det “i morgen”, for så havde jeg o løbet to dage i træk og så var jeg jo vildt god! – det var i hvertfald det jeg tænkte lige der.. Da det sidste spørgsmål så kom, om hvorfor jeg ikke startede med det samme så blev jeg først lidt irriteret. Shit hvor kunne han pludselig ødelægge den gode følelse jeg lige havde fået. Jeg var jo lige så stolt for jeg følte sådan en motivation for at løbe igen dagen efter og bedst af at var jeg sluppet med selvbebrejdelsesfølelsen jeg løb afsted med.

Men manden havde jo ret! Der var jo ingen pointe i at løbe rundt med en skyld over noget jeg ikke synes jeg havde gjort men som jeg jo rent faktisk gjorde nu. Der var ingen pointe i ikke at nyde turen, være glad for at være kommet afsted, være glad for at mit humør havde ændret sig, være klar for at jeg havde lavet alle disse refleksioner!!! Så 1:0 til ham og de sidste to kilometer med good vibes og et forbedret tankemønster til mig!

 

 

Det samme gælder vel når vi får en tanke midt på dagen om at vi gerne vil være sunde idag! Ja noget af dagen er gået, men der er da ingen grund til at vente til i morgen? Et sundt måltid er da et sundt måltid uanset hvad som kommer både før og efter. Det handler vel om at gribe de gode følelser der er lige foran en!

 

Så der er altså startlinjer ALLE VEGNE!! – Det er lige præcis det der var pointen!! Jeg behøvede da ikke starte forfra på min løbetur for at få en frisk start, jeg kunne da bare forsøge at gøre det jeg gerne ville lige præcis dér! Nogen gange så bliver det spare nemt sådan, at vi synes at tingene skal være perfekte fra start til slut for at de er perfekte, for at de gælder, for at det er godt nok og for at vi kan være stolte. Det er bare så mega forkert! For ting ændre sig, vi kan mere og mere, vi ved mere og mere, vi mærker mere og mere, vi udvikler og mere og mere – OG HELDIGVIS FOR DET! Så af den simple grund alene så er det bare mega fantastisk når vi får en tanke om noget vi gerne vil! Det betyder at vi har mærket noget, tænkt over noget og evalueret på noget og at det har båret frugt. Vi har fået en ny viden og måske endda et nyt og større mål og det er det vi skal arbejde videre fra! Jeg behøvede da ikke starte forfra på min løbetur for at få en frisk start, jeg kunne da bare forsøge at gøre det jeg gerne ville lige præcis dér! Nogen gange så bliver det spare nemt sådan, at vi synes at tingene skal være perfekte fra start til slut for at de er perfekte, for at de gælder, for at det er godt nok og for at vi kan være stolte. Det er bare så mega forkert! For ting ændre sig, vi kan mere og mere, vi ved mere og mere, vi mærker mere og mere, vi udvikler og mere og mere – OG HELDIGVIS FOR DET! Så af den simple grund alene så er det bare mega fantastisk når vi får en tanke om noget vi gerne vil! Det betyder at vi har mærket noget, tænkt over noget og evalueret på noget og at det har båret frugt. Vi har fået en ny viden og måske endda et nyt og større mål og det er det vi skal arbejde videre fra!

 

 

Så husk det nu folkens, der er startlinjer alle vegne, det vil altså sige de er lige foran dine fødder. Så snart vi får en tanken om gerne at ville have det på en anden måde, så er det altså noget vi skal skabe inden i os selv. Det gælder også når vi fx. rider et dressurprogram igennem derhjemme! Ja det skal helst være perfekt, men vi behøver altså ikke starte forfra hver gang vi føler at en øvelse kunne udføres endnu bedre. Jeg har nogen gange selv brugt oceaner af tid på at træne programmer fordi jeg er startet forfra, forfra og forfra istedet for at ride dem helt igennem og evaluere. Det har nok ikke været helt så produktivt set i bagklogskabens lys, måske har tanken om det skal være “perfekt fra start til slut” ødelagt mere end den har gavnet?, måske ville jeg have haft mere overskud og ro og dermed redet bedre hvis jeg havde redet videre? Måske kan man gå så vidt som at sige at hvis vi hænger os i at startlinjen er passé så kan det være at vi aldrig rigtig kommer afsted?

 

Det hele behøver ikke at være perfekt for at lykkedes. Det er vel det der i bund og rundt er det mest perfekte af det hele :0)

 

Skønne fredags knus på startlinjerne til jer alle sammen!!!

XOXO

Rie